Lihavaa aikaa ja Joulun taikaa.

26 Jou

Onkin pitkä tovi vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta.

Lyhyestä virsi kaunis, kuten tapaavat sanoa..

Syyskaudella on kaikille kolmelle kissalle tullut painoa lisää. Ulpun kohdallahan se ei ole paha, eikä ehkä ”ihan vielä” Junonkaan tapauksessa, mutta Paavo..

Painoja mittaan kissoilta epämääräisen säännöllisesti, useimmiten 1-2kk välein.

Marraskuussa painot näyttivät vielä tältä:

Ulpu: ~3,13 (Ulpulla oli juuri ollut ensimmäinen juoksu jonka mukana meni vaivalla hankitut elopainokilotkin..)
Juno: ~5,2
Paavo: ~5,8

Joulukuun punnitus sitten olikin ihan toista:

Ulpu: ~3,65
Juno: ~5,6
Paavo: ~6,6

Eli kaikkiaan n. kuukaudessa Ulpun painoon on tullut likimain +500g, Junolla +400g ja Paavolla +800g!!!! Way too Much.

Paavon ja Ulpun kokoero on järisyttävä.

Pojillahan alkoi saman tien ruuan säännöstely, josta varsinkaan Juno ei ollut kauhean iloinen. Jouluateriaksi kaavailtu lihapala annos jäi joulupäivään sillä Junon ystävällisella avustuksella poppoo oli jouluaatton vastaisena yönä repineet raksupussin lattialle. Onhan Juno pitkään jo tehnytkin ajatustyötä ruokakaapin suhteen ja tulosta näkyi syntyvän.

Kenraaliharjoite ennen joulua. Ihmisten olisi jo silloin pitänyt tajuta että uusi teippi kannattaa asentaa heti.

Jouluaaton amuna heräsin klassisesti siihen tunteeseen että kaikki ei ollut normaalisti. Kello posotti jo puolta 11 eikä kukaan huutanut oven takana. Kukaan ei juossut vastaan kun avasin oven.. Vain Juno tulee kurkistamaan nurkan takaa ja sanoo vaivaisesti: ”mä-Äh!”

Keittiön lattialla oli raksupussi. Onneksi sitä ei oltu revitty rikki. Minulla ei ole hajuakaan kuinka paljon nämä naattorit ovat raksuja natustelleet mutta ilmeisesti liikaa. Kaikilla kissoilla on ulkoisesti massut sellaisessa kunnossa että niitä pystyi vertaamaan ainoastaan kaikkien näkemiin kuviin savannin suurista kissapedoista ruokailun jälkeen.

Kokeilin masuja ja vain Paavolla oli maha selkeästi pinkeänä. Mitäpä siinä olisi muutakaan voinut tehdä kuin laittaa vaan juomakuppiin raikasta vettä 🙂 ? Ruokaa ei kehdannut kukaan pyytää koko päivänä, seuraavan kerran sitä tarvittiin joulupäivän aamuna. Voitte uskoa että kakkilasta löytyi tavaraa koko aaton ajan!

Mainokset

3 vastausta to “Lihavaa aikaa ja Joulun taikaa.”

 1. Jorma Kotilainen 26/12/2012 klo 4:05 pm #

  Eikun IKEAsta lapsilukkoja kaappeihin ja laatikoihin…
  Meillä niitä asenneltiin sen jälkeen, kun Vertti tutkimusretken yhteydessä heitti puolen kilon puolukkahillopurkin laattalattialle…

 2. Taina Sarkiola 02/01/2013 klo 11:19 am #

  Itse kävin ostamassa Clas Ohlsonista lapsilukon kissojen ruokakaappiin. Vanhin katti oli työpäivän aikana murtautunut ruokakaappiin ja ne olivat kolmeen pekkaan syöneet sieltä kaikki kuivalihat…Aika pinkeitä petoja oli vastassa kun töistä kotiuduin.

 3. rapsutin 02/01/2013 klo 5:32 pm #

  Meillä on noita IKEAn lukkoja jo kaksi roskakaapissa, yksi kuivatavarakaapissa ja yksi vessan ovessa 🙂 Yläkaappi on ollut jesarilla teipattuna lähinnä siks kun se on niin korkeella että ei yhelläkädellä ylettäisi lukkoon kurkottamaan mutta teipin voi huoletta repäistä auki..samaa on ilmeisesti miettinyt Juno 😀 Onneksi täpläisistä kavereista aiheutuu tasaisesti harmia muillekkin! Tukiryhmä pystyyn: Ocicattien uhrit ry.Heeheh..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: